Friday, 3 February 2012

the memories that i'll never forget,InsyaALLAH.:)

   assalamualaikum,kaifa hal-luk?sihat?bguslah,Alhamdulillah.cuti seminggu sempena tahun baru Cina baru je berlalu. . .x pergi mane2?:) hmm?tehah?oh,kite ade pergi satu kem krs.28-29 jan.yup,2 hari 1 malam je.tp memory kt sane,masyaALLAH!terlalu best!ha. . ni yg nk citer.mesti korang excited nk bace kn??:)

   kite tibe kt skolah around 7.30 a.m.memule takut gak sbb igt kite sorang je yg dtg.tp ade nampak kak syahirah ade,huh,alhamdulillah!kite tyelah beliau:''hari ni ade kem kn?'' yelah,mane tau xde.pastu beliau jawap ade,ALLAH je yg tau betape legenye hati aku.yelah,rumah dah lah jauh,nk kene patah balik.and then dalam pukul 8.30 am ustaz nasrom sampai.then ade kakak2 dgn abg2.pakai baju hijau berpangkat woe.then diorang kenalkan name masing2.name kakak2 tu(ade 2 org) kak syafiqah dan kak aima.diorang kn. . .subhaALLAH,cute!then abg2 plak(2 org jgk) bername abg adli dan abg nabil.first tgk diorang igt garang(jgn marah ek~) tp ble kenal,sporting x terkate!fancy yg paling sporting pernah kite jumpe!

   akitiviti pertame yg kitorang buat ialah sesi suai kenal.bgitau name and so on.kitorang ade 18 org.then kitorang dibahagikan kepada 3 kuumpulan.kumpulan alpha,bravo dan charlie.first2 kite masuk kumpulan alpha.then waktu rehat tukar masuk kumpulan bravo.Alhamdulillah,kitorang membentuk satu team yg sgt baik,dan bekerjasama!so happy! waktu petang plak,kitorang main extreme game.main ibu mengandunglah,lumpur lah mcm2 lah.hm?ape pasal name die ibu mengandung?eh,jgn pk bukan2 plak.let me explain first.fancy2 tu ikat tali kat tiang gol sekolah kitorang.bentuk yg complex.then abg adli suruh lepasi tali tu tanpa terlanggar.dengan syarat kepala kluar dlu.ssh woe.mcm kluar dari perut ibulah.lepas tu main jalan itik!>.< siap kene buat bunyi''quek,quek! lagi.cute kn?haha.

 seterusnya,woe. . aktiviti yg kite xkn lupe!merangkak mcm askar.eh?ape yg specialnye? yg specialnye ialah,laluan tu laluan yg berlumpur.bkn setakat berlumpur,banjir lagi!habis tudung baju dan sebagainye.sementare menunggu org lain habis,kitorang pun berjemurlah kejap.lepas semua dah habis tu,kene main guling2 plak!mcm baby nanges sbb x dpt ape yg die nk.chewah2.comel what.haha.^_^ lepas euuu. . .fancy2 tu letak gule2 dalam lumpur pastu suruh kitorang ambik pakai mulut!waktu tu kite ambik jelah sambil ppk ''xpe2.ni duniawi je''.haha.

  lepas tu,kitorang pun pergi mandi2.bersiap untuk malam kebudayaan.kitorang(BRAVO) buat lakonan.Alhamdulillah,group kitorang dikatakan buat  terbaikkk!!lepas tu,kitorang alas perut.sedar x sedar,dah pukul 11.40 dah pun.err--ade game burung hantu lah. at first password kitorang sundal bolong.then ustaz suruh tukar.jadilah kacang kulit.kite waktu tu dah nervous dahhh. . .oh,rpe2 nye xdelah menakutkan sgt.group bravo ikut abg adli,abg aizat dan abg syamil untuk sesi bacaan ayat2 suci Al-Quran.laah. . .igtkn kene round satu sekolah sorang2.waktu tu,kite dengan seorang hamba ALLAH ni bacelah ayat kursi dgn abg adli.then,abg adli start lah citer2.kasih syg ALLAH,mcm2 lah.menangis den.(first time nangis dpn fancy!)

   lepas tu bace yasin ayat 1-9 dgn abg aizat,3 qul dgn abg syamil.waktu tu hilang dah perasaan takut dan segale bagai.group kitorang seterusnye gerak ke fancy kak syafiqah/piko dgn kak aima.at first diorang sengaje lah takutkan kitorang.kate nk ragging lah,nk psycho lah. . .so,kitorang  pun takut. . haha,last2 diorang x buat pun,diorang citer2 psl krs.huhu. . diorang citer mmg best!next,gerak ke abg nabil plak. . .bace doa Qunut dan rukun islam&iman.oh,lpe nk citer.waktu petang be4 extreme game,kitorang ade blajar ikatan dengan abg nabil,bantu mula dgn kak aima dan kak piqo,kompass dgn abg adli.best woe,diorang ajar dgn penuh kesabaran.subhanALLAH!

   alor. . . .dah nak abes, .. . hari ke-2 tu kite sedih sgt3.. . .dah nk balik.tp waktu pg kitorang buat aerobik.lpe kejap masalah! then waktu tgh hari kitorang buat api.kene pakai ranting kayu dan daun kering.pastu bakar cucur.sedap woe. . .mcm mashmallow!>.< .and then sembang2,tangkap gambar . .. pastu mkn dan balik. . .kejap je dah abes. . :( sedih lah.tp xpe,abg adli ckp,InsyaALLAH akn buat lg. . . xpe fatehah,just pray to ALLAH! what ever is it,ALHAMDULILLAH!
                                                                                 

ha. . .ni kak piko.comel kn?huhu geram tgk die!
>.<

ni group bravo punyer keje. . .cantik kn?huhu. . nampak yg duduk bersimpuh tu?kite le tu. . >.<

ha. . .sweet x,sweet x?sweet kn?ni lah abg adli.yg buat kite nanges sbb hepi tu.hm?oh,sayangnye die dah ade gf.xde can ler untuk korang.  .haha
   ha. . ni abg nabil.belia tgh prepare ntuk aktiviti extreme!ha. . kalau korang nk tau,die ni cool!
 ni abg syamil dgn abg adli.hm.  .alah. . .syamil yg kitorang bace 3 qul dgn beliau tu. . 

cute x,cute x?ha. . .ni kite. . cheh3. . xdelah.ni lah kak aima.cute seh!rase  nk cubit pipi beliau.beliau ni,pandai posing. . ^_^



                                                                 ha. . ni abg nabil lagi sekali!eh?nape kite letak gambar beliau
                                                                    due?haish!!jgn pk lain.td gambar beliau x jelas. . cute kn?                                       
                                                                    macho woe. . .haha.yg ni  x tau dah ade gf ke blum. . .>.<                                           

syukran :)